« Home | Mission impossible. » | Λουλουδιού Ψωμί ή το αντίδοτο στον αντισημητισμό. » | Στον ουρανό την έψαχνα, στο Ίντερνετ τη βρήκα... » | "Τί έπαθες άραγε εκεί έξω κ με θυμήθηκες ξανά;" » | freedavidirving.com » | Όταν το Ισλάμ είχε κατακτήσει πραγματικά την Ευρώπ... » | Κοοk εγώ, Cook εκείνη... » | "Κ παντρεμένος γάιδαρος κ ανύπαντρος μουλάρι..." » | My name is Jones. Tom Jones... » | Η φυλή των web designer... » 

3/05/2006

Μαγειρεύοντας για την τελετή των Όσκαρ.

Φαίνεται πως "κάτι τρέχει" με την Καλιφόρνια κ τους Αυστριακούς. Τα μπράτσα του Άρνολντ Σβατζενέγκερ σάρωσαν πρώτα τη show biz κ στη συνέχεια την πολιτική ενώ τα χαρισματικά χέρια του Wolfgang Puck έφεραν τα πάνω-κάτω στη γαστρονομική σκηνή αρχικά της Δυτικής Ακτής κ στη συνέχεια ολόκληρων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ότι τα τελευταία έντεκα χρόνια μαγειρεύει για το δείπνο που παρατίθεται μετά την ετήσια απονομή των βραβείων Όσκαρ, ακούγεται από μόνο του πολύ εντυπωσιακό όμως το γεγονός αυτό είναι απλώς μια από τις κατακτήσεις μιας από τις πιο
πλούσιες κ δημιουργικές καρριέρες στο χώρο της επαγγελματικής εστίασης. Ίσως θα ήταν αρκετό να αναφέρει κανείς ότι η φήμη του στα μαγειρικά πράγματα είναι τόσο μεγάλη ώστε να του αποδίδουν τη πατρότητα διασήμων δημιουργιών όπως η California style pizza, γεγονός που ο ίδιος αποποιείται βέβαια ως ανακριβές αν κ ήταν ο άνθρωπος που έκανε την πίτσα υπόθεση της υψηλής κουζίνας.

Ο Puck σπούδασε μαγειρική στη Γαλλία κ οι αρχές κ οι τεχνικές της γαλλικής κουζίνας έγιναν στα χέρια του το όπλο με το οποίο άλωσε την κουζίνα των ΗΠΑ άμα τη εμφανίσει του πρώτα στην Ινδιανάπολη κ στη συνέχεια στο Λος Άντζελες όπου έγινε γνωστός για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Ma Maison". Ο Wolfgang Puck είχε την ιδέα να πειραματιστεί α λα γαλλικά με την ποικιλλία των υλικών που του προσέφερε η Καλοφόρνια κ να προχωρήσει τη μαγειρική τέχνη βήματα μπροστά τολμώντας να "παίξει" μ'ενα από τα πιο δημοφιλή φαγητά όλων των εποχών, αλλάζοντας ριζικά την αντίληψη για το τί σήμαινε πίτσα. Αυτός είναι ο άνθρωπος που τόλμησε να προσθέσει στην πίτσα χαβιάρι, αρνάκι γάλακτος, φρέσκα λαχανικά, σάλτσες κ υλικά που ήταν χαρακτηριστικά των διαφόρων εθνικών κουζινών της περιοχής.
Μέσα σε λίγα χρόνια από την άφιξή του στο Los Angeles ανοίγει στο Hollywood το θρυλικό, πλέον, εστιατόριο " Spago" όπου γίνεται το κέντρο της γαστρονομικής σκηνής της Δυτικής Ακτής κ βέβαια το σημείο συνάντησης των αστεριών του Hollywood. Από εκεί μ'ενα σάλτο βρίσκεται στο Las Vegas όπου ήταν ο πρώτος επώνυμος chef που εισήγαγε την υψηλή μαγειρική στα τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα των καζίνο. Σήμερα ηγείται μιας τεράστιας βιομηχανίας στο χώρο της εστίασης που περιλαμβάνει μια μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, μια πολύ μεγάλη εταιρεία catering, εκδόσεις μαγειρικών βιβλίων, παραγωγή μαγειρικών τηλεοπτικών κ ραδιοφωνικών εκπομπών ενώ πρόσφατα ξεκίνησε κ την παραγωγή συσκευασμένων τροφών με το όνομα του.

Ο ίδιος λέει ότι το μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι έχει το ίδιο άγχος είτε μαγειρεύει για έξι άτομα είτε για τα 1600 που θα μαγειρέψει απόψε.
Το μότο του; Απλό! " Ζήσε, Aγάπα, Τρώγε!"

Coooooooooooooooks rule!

E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Εύγε στο μάγειρα των Όσκαρ, εύγε και στον μάγειρα Αθήναιο για το Σαββατιάτικο κομμάτι στα ΝΕΑ!

Εύγε στο μάγειρα των Όσκαρ, εύγε και στον Αθήναιο για το σαββατιάτικο ολοσέλιδο στα ΝΕΑ!

...της θείας του, του blogger!

Πάνο σ'ευχαριστώ πολύ!

O blogger υπολειτουργεί με τον Firefox. Για δοκίμασε τον Explorer...

Αξιότιμε Αθήναιε,
Δεν ξέρω αν τελικά το σχόλιο αυτό θα φτάσεις στον προορισμό του, γιατί μόλις μιας βδομάδας πείρα έχω στα ηλεκτρονικά.

Ήθελα όμως να σας πω ότι μελετώ τη δουλειά σας και χαίρομαι που ένα άτομο καλλιεργημένο σαν κι εσάς μοιράζεται μαζί μας τους στοχασμούς, την πλούσια κουλτούρα και το καλό του γούστο.

Με αγάπη

Παράγραφος

http://parakeimena.blogspot.com/

Ενδιαφερον link. Δεν τον ηξερα τον κυριο. Κι αλλα τετοια παντα ευπροσδεκτα.Καλα Κουλουμα επι τη ευκαιρια...

Παράγραφε, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Εύχομαι να έρθουν για σας τα πράγματα έτσι ώστε να γράφετε κ για άλλα πράγματα εκτός από νοσοκομεία.

Άλκηστις, Καλή Σαρακοστή με υγεία κ χαρά κ σε σας! Κ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά αστέρια της μαγειρικής για τα οποία ο κόσμος δεν έχει διαβάσει ποτέ αν κ ο Puck είναι γνωστός στις ΗΠΑ.

Αεί διδασκόμενος, δεν γηράσκω!

Ο συμπαθης Βολφγκανγκ "εβαλε στον χαρτη"
την αληστου μνημης Μα Μαιζον (απο την
εποχη που εξω της, επι Λ. Μελροουζ, ηταν
παρουσες μονιμως μια-δυο Πορσε -- νοι-
κιασμενες απο το μαγαζι χε χε).

Θειος του ιδιοκτητη εχει το Τουρ ντ'
Αρζαν στο Παρισι. Μια φορα αφου εφαγα
και ενω κατευθυνομουν προς το ασανσερ
του Μυστηριου με τις παπιες, τον ειδα
και πλησιασα να του πω ενα ευχαριστω.

"Ειχα ακουσει για σας στην Μα Μαιζον"

Μονο που τοπα Γαλλικα, οποτε σημαινε,
μιλουσαν για σας σπιτι μου!

Ο ανθρωπος με κυτταξε σα ναμουνα ελαφρως
τρελλος (πραγμα που δεν αποκλειεται)...
μεχρι που φωτιστηκε το προσωπο του.

"-- Ωωω... ησασταν στον ανηψιο μου"


Γαλατικες αβροτητες μετα, κτλ κτλ


Η πιτσα του Πακ οντως καλη... βεβαια
μετα το αρνακι, τις αγκιναρες, το χαβι-
αρι... μπορει και να ξεχασεις να φας
το Σωμα της πιτσας!

Add a comment

 

Links to this post:

<\$BlogBacklinkControl\$> <\$BlogBacklinkTitle\$> <\$BlogBacklinkDeleteIcon\$>
<\$BlogBacklinkSnippet\$>
posted by <\$BlogBacklinkAuthor\$> \@ <\$BlogBacklinkDateTime\$>

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>

About me

  • Αθήναιος
My profile

Links

Powered by Blogger
and Blogger Templates