« Home | Εαν το "Get a Life" ήταν πιάτο. » | Οι ωραίοι δεν έχουν χρέη...Οι χρωστούμενες συνταγέ... » | Δηλώσεις κ παραγγελίες στην κουζίνα. » | " Με τον τρόπο που καίει ο πάγος..." Βραδιά ποίηση... » | Κριτική μαγειρικού βιβλίου--" Γεύσεις από τον κόσμ... » | Κουράγιο! Τέσσερις μήνες έμειναν! » | The Fianchetto-variada mousse au chocolat... » | Παράκλησις μετά ευχών κ τα δεόντα στη μαμά σας... » | Το Ρεβεγιόν της Κόρης της Ακαμάτρας... » | "Και αν δεν της αρέσει, παιδί μου Αθήναιε, να ντυθ... » 

1/02/2006

TA NEA των bloggers--Ευχαριστίες.

Διασκέδασα αρκετά γράφοντας το κείμενο για ΤΑ ΝΕΑ περισσότερο για τις συζητήσεις που έγιναν με αφορμή τη σύνταξή του. Πρώτα-πρώτα μ'εναν εστεμμένο fellow blogger ο οποίος ασχολείται κατ'εργολαβίαν με υπερπαραγωγές multimedia θεαμάτων κ ο εγκέφαλος του οποίου βρίσκεται έτη φωτός πιο μπροστά από τον δικό μου καθώς κ από πολλών άλλων ανθρώπων που γνωρίζω δηλαδή. Αλβέριχε, για να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που μου διαθέσατε αλλά κ για να εγκαινιάσουμε μαζί στη blogόσφαιρα τους εορτασμούς για το έτος Motzart έψαξα να βρω ένα CD της Έλενας Βέντη σε όλη την Αθήνα --ξέρετε εσείς το γιατί-- αλλά δεν τα κατάφερα.Οπότε θα βολευτούμε με κάτι λιγότερο εορταστικό αλλά εξίσου classy.Αυτό το ήθελα στην original black metal εκδοσή του αλλά δεν το βρήκα.Θα με συγχωρέσετε;

Δεύτερον, το θέμα συζητήθηκε κ με τον ιδεολογικό μου ινστρούχτορα ( προσοχή στην προφορά παρακαλώ),γνωστό agent provocateur που σε καθημερινή βάση κ από τη στήλη του στην εφημερίδα " Απογευματινή" ωθεί την ελληνική κοινωνία σε εξτρεμιστική δράση:να σκεφτεται κριτικά κ να μην δέχεται προστάτες.

Εσάς Πάσχο δεν έχω να σας κεράσω κάτι( εαν κ μια Έλενα Βέντη την τραβάει κ η δική σας ψυχούλα, sans doute) όμως υπόσχομαι να σας φέρνω τα Marlboro εαν ποτέ συλληφθείτε για την εξτρεμιστική σας δράση. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ευχαριστώ τον κ.Πάνο--κόλπο grosso--Ζέρβα που συνωμότισε κ φυσικά last but not least ( που λέμε κ στο χωριό μου) τον κ.Μιχάλη Μητσό που μου έκανε την πρόταση κ του έκανα τα νεύρα κιμά με τους πληθυντικούς μου.

Απ'ολα τα κείμενα, της Λίτσας ήταν αυτό με συγκίνησε βαθύτατα.

Μας ζητήθηκαν κ τρία θέματα για το πρωτοσέλιδο. Οι προτάσεις μου:

*Ενώ στη χώρα μας η ανάπτυξη του Ίντερνετ προχωρά με αργους ρυθμούς, οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι τη δυναμική του καινοτομούν με τη διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα " Α Παγκόσμιου Παναρκαδικού Διαδικτυακού Συνεδρίου".

*Η πόλη της Πάτρας, η ανατολική πύλη της Δύσης θα είναι για ένα ολόκληρο χρόνο η πρωτεύουσα του πολιτισμού στην Ευρώπη.

*Το αστέρι της παγκόσμιας μαγειρικής σκηνής, ο Γάλλος chef Alain Ducasse, αφού σάρωσε τα αστέρια –γαλόνια της τέχνης του επι της γης διακτινίζει την Τέχνη της Μαγειρικής στο σύμπαν μετά από πρόσκληση του European Space Agency.





E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Εμένα δεν με συγκίνησε βαθύτατα.

Με τάραξε.

Είναι μια γροθιά στο στομάχι απλά και μόνο επειδή αυτό που περιγράφει συμβαίνει.

Αν συμβαίνει λέει... Ο βαθμός ευφυίας μιας γυναίκας είναι ευθέως ανάλογος του ποσοστού του κινδύνου που αντιμετωπίζει να υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση.

Σας βλέπουν έξυπνες κ γίνεστε στόχος για κάθε είδους επίθεση. Από σωματική μέχρι ψυχολογική.

Να προσέχετε, η ζωή είναι πολυτιμότερη από το να αποδείξεις ότι είσαι εξυπνότερη από τον κάθε κομπλεξικό.

Αθηναίε δεν νομίζω ότι "Ο βαθμός ευφυίας μιας γυναίκας είναι ευθέως ανάλογος του ποσοστού του κινδύνου που αντιμετωπίζει να υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση."

Γενικά μιλώντας πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Μεν πολλές έξυπνες -επί παραδείγματι- στα επαγγελματικά τους γυναίκες, υφίστανται τέτοιου τύπου καθημερινότητα στην οικογένεια. Εκεί όμως μπλέκονται και οι καταβολές από την οικογένεια ή τα κάθε είδους ψυχολογικά ζητήματα του καθενός. Ένας καλός ψυχολόγος και θέληση για να πας παραπέρα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα once and for good.

Εν πάσει περιπτώσει όμως, θεωρώ ότι η μόρφωση και το ανοιχτό μυαλό βοηθάνε πάντα έναν άνθρωπο, όπου και να έχει μπλέξει, ότι διάολο μαλακίες και να κουβαλάει στην ψυχή και το μυαλό του, να δει το πρόβλημα κατά πρόσωπο και να βρει τη δύναμη να το λύσει όσο δύσκολο και αν είναι.

Παρεπιπτώντως, ξεχάστηκα με τα όσα έγραφα προηγουμένως. Συγχαρητήρια για το κείμενο και Καλή Χρονιά!

Δὲν ξέρω ἐὰν αὐτὸς εἶναι ὁ κατάλληλος τόπος γιά μία συζήτηση τοῦ εἴδους, ἀλλὰ ἐν πάσῃ περιπτώσει.

Ἡ Ευρώπη δὲν μπορεῖ νὰ ἔχει μέλλον, ἐὰν δὲν ξαναγίνει δημοκρατική. Διότι ἡ Εὐρώπη σήμερα κυβερνᾶται ἀντιδημοκρατικότατα ἀπὸ ἐξωευρωπαϊκὰ ἐν πολλοῖς συμφέροντα. Οἱ πολίτες τῆς Εὐρώπης εἶναι ἐναντίον τῆς ἀλώσεως τῶν πατρίδων τους ἀπὸ τοὺς τούρκους (σημαδιακὴ ἡ Βιέννη, ἔτσι;), ἀλλὰ κυβερνῶνται ἀπὸ φιλοτουρκικὲς κυβερνήσεις. Εἶναι ἐναντίον τῶν εὐρωσυνταγμάτων, σχεδίων Ἀνὰν κλπ. τὰ ὁποῖα τοὺς ἐπιβάλλονται, παρὰ τὴν ἐκπεφρασθεῖσα θέλησή τους, ὡμότατα. Εἶναι ἐναντίον τῆς περιστολῆς τῶν ἀτομικῶν ἐλευθεριῶν, ἡ ὁποία ἐπιβάλλεται χωρὶς τὴν ἔγκρισή τους. Εἶναι ἐναντίον τῆς ὑπονομεύσεως τῆς ἐθνικῆς τους ἀνεξαρτησίας, ἡ ὁποῖα ἐπίσης ἐπιβάλλεται χωρὶς τὴν ἔγκρισή τους. Εἶναι ἐναντίον τῶν πολεμικῶν ἐπιχειρήσεων στὸ Ἰρὰκ καὶ ἀλλοῦ, ὅπου μετέχουν παρὰ τὴν θέλησή τους. Εἶναι (στην συντριπτική πλειονότητά τους, σύμφωνα μέ ὅλες τὶς μετρήσεις) ἐναντίον τῆς λαθομεταναστεύσεως, ἡ ὁποία τοὺς ἐπιβάλλεται παρανόμως (καὶ ἐπὶ πλέον ὑβρίζονται καὶ ὡς «ξενόφοβοι» ἁπὸ τὴν φασιστικῶς κυβερνώσα διαπλεκόμενη κατεστημένη ἐλίτ, ἡ ὁποῖα θέλει νὰ κάνει ὅλη τὴν Εὐρώπη (μὲ πρώτη τὴν Ἑλλάδα, ἡ ὁποία ἔχει καὶ τὸ μεγαλύτερο πρόβλημα) Γαλλία. (Βλέπε πρόσφατη κατάρρευση τοῦ «πολυπολιτισμοῦ», στὸ χάος καὶ τὶς φυλετικὲς συγκρούσεις.)) Τὸ πρῶτο ζητούμενο γιὰ τὴν Εὐρώπη εἶναι λοιπὸν ἡ δημοκρατία· ἡ θέληση, δηλαδὴ, τῶν Εὐρωπαϊκῶν λαῶν, ἀντὶ νὰ περιφρονεῖται ὠμότατα, νὰ γίνει πράξη ἀπὸ τὴν πολιτικὴ ἐξουσία. Διαφορετικά, μὲ συγχωρεῖτε, ἀλλὰ αὐτὸς ποὺ θὰ ἔπρεπε νὰ ἑορτασθεῖ ἐφέτος στὴν Βιέννη δὲν εἶναι ὁ Μότσαρτ, ἀλλὰ ὁ Σουλεϊμὰν ὁ Μεγαλοπρεπής.

Υ.Γ. Ὁ κ. Μανδραβέλης παραλείπει νὰ ἀναφέρει τὶ θὰ εἶχε συμβεῖ ἐὰν εἶχε τολμήσει ὁ ἀστυνομικὸς νὰ τραβήξει καὶ νά χρησιμοποιήσει πρῶτος ὅπλο. (Ὁ κ. Ἀλαβάνος θὰ ζητοῦσε τὴν παραίτηση τοῦ ἀρχηγοῦ τῆς ΕΛ.ΑΣ., τῶν ὑπουργῶν Δημοσίας Τάξεως καὶ Δικαιοσύνης καὶ πιθανῶς τοῦ Πάπα τῆς Ρώμης.)

Αθήναιε, ειλικρινά δεν συμμετείχα σε καμιά συνομωσία: Ο Μητσός ζήτησε α) να στείλω ένα κείμενο και β) να του συστήσω κάποιους μπλόγκερς ώστε να έρθει σε επαφή μαζί τους. Ανταποκρινόμενος του έγραψα μια λίστα από 12+4 ονόματα, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία εκτιμώ ως ιστολόγους /ιστολόγες και υπάρχουν στους συνδέσμους των "μτΚ". Αυτό είν' όλο - και νομίζω πως απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί "συνομωσία".

Με τρώει το ποντίκι μου :)

Ουφ, για τον Καλλίμαχο ήταν αυτό... Τώρα δέησε να εμφανιστεί το ποστ του Πάνου!

Πάνο, σας βρίσκω πολύ γενναίο. Τώρα θα ακούσετε τα εξ αμάξης. Βέβαια προτιμώ να με λένε " τσάτσο του Ζέρβα" παρά " τσάτσο του Λαμπράκη" εαν κ δεν με προσβάλλουν εύκολα οι χαρακτηρισμοί που μου αποδίδουν οι άλλοι όταν μάλιστα δεν τους γνωρίζω.

Διάβασα διάφορα μαριναρισμένα( να επιστρέψω κ στο κλίμα του blog μου για ανησύχησαν κάποιοι) στην κακία, στη χολή κ στον νταλκά. Γιατί ρε μάγκες; Τα κειμενάκια αυτά ούτε άξια συγχαρητηρίων είναι ( εαν κ σας ευχαριστώ evee για την ευγένειά σας) αλλά ούτε κ της ροχάλας που ρίξανε hoi polloi.Το ρόχαλό σας γιατί δεν το σέβεστε κ το ρίχνετε έτσι, για πλάκα κ χωρίς σοβαρό λόγο;

Η πιο σοβαρή αντίρρηση στο ζήτημα κ που την αναπαράγω κ εγώ για να το μάθει ο κόσμος κ ο ντουνιάς διατυπώθηκε από τη Μιραντολίνα η οποία για να στείλει ένα κείμενο ζήτησε από " Τα Νεα" να καταθέσουν ένα ποσό στο λογαριασμό των " Γιατρών χωρίς Σύνορα". "Τα Νεα" έπρεπε να δημοσιεύσουν αυτή την απάντηση γιατί εαν η Μιραντολίνα είχε ζητήσει τα λεφτά για την πάρτη της τότε θα την ξεφτίλιζαν την ίδια κ όλους τους bloggers μαζί.΄

Τα άλλα που διάβασα δεν τα σχολιάζω περισσότερο γιατί όλοι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν, μέχρι κ αυτοί που είδαν τους bloggers ως αντάρτες. Κρίση στο χώρο τους διατύπωσαν κ αυτοί.Δεν σηκώνουμε κρίσεις; Μια εξαίρεση θα κάνω στο σχολιάκι που έγινε γιαυτούς που έμειναν πιστοί στο blog τους κ αυτούς που δεν έμειναν πιστοί. Ουάου.Αυτό ήταν το σχολιάκι.

Οπότε, αντίθετα από όσους προσβλήθηκαν, πετσοκόφτηκαν κλπ εγώ, το διασκέδασα αφάνταστα για τα γέλια που έκανα με όσους συζήτησα κ γιαυτά που έμαθα κατά την διαδικασία του " κοίτα κ αυτό;Το ξέρεις;". Έμαθα ας πούμε για τον αρχιτέκτονα συνάδελφο της evee που σχεδίασε το σήμα που χρησιμοποίησε η αυστριακή προεδρία-- τον Rem Koolhaas-- για τον οποίο είχα-φυσικότατα- black metal μεσάνυχτα. Ψάξτε γιαυτόν είναι μεγάλη μορφή.

Ο Πάσχος για τρίτο θέμα πρότεινε να έδινα το " Τα παραδοσιακά Media ανακαλύπτουν τα blog"

Ανακαλύπτουν τα media τα blog κ οι bloggers τα κάνουν μπάχαλο.(--->Υπότιτλος αυτό).

Καλλίμαχε, τα πολιτικά,αργότερα.

Το παραπάνω είναι δικό μου.

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να δω να συμβαίνει σ' αυτό το blog, θα ήταν να γίνει άλλο ένα πεδίο αντιπαράθεσης για το αν οι bloggers πρέπει ή δεν πρέπει να αρθρογραφούν στα έτσι κι αλλιώς τελειωμένα Μ.Μ.Ε.

Αθήναιε, you 're there. Και το ξέρετε. Δεν έχετε ανάγκη οποιαδήποτε άλλη καταξίωση (και από ποιον άραγε?). Αρέσετε στον κόσμο και σας εκτιμάει έτσι κι αλλιώς. Σ' αυτό το πλαίσιο άριστα κάνει και σας εκτιμάει και η εφημερίδα και άριστα κάνατε και στείλατε το άρθρο σας. Κι από μένα, συγχαρητήρια.

Όσοι δεν θελήσατε να συνεργαστείτε, τέλεια κάνατε επίσης. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σ'αυτές τις περιπτώσεις.

Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι οτι η βασικότερη επίδραση της "ανακάλυψης" των ιστολογίων από τις εφημερίδες, είναι αυτή η τύπου big brother αντιπαράθεση, κατά την οποία, οι ιστολόγοι, αφήνουνε το γάμο (δηλ. τα ιστολόγια και τα άρθρα στις εφημερίδες) και πάνε για πουρνάρια (δηλαδή τσακώνονται για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να κουβαλήσουν νερό σε ξένο μύλο, διότι περί αυτού πρόκειται, κατά πως με συμβουλεύει η ωραία ξανθιά μου κούτρα).

Εγώ, δεν ξέρω τα πολλά, καθώς πολλοί από σας. Ξέρω οτι η Μιραντολίνα το έθεσε σε πολύ σωστή βάση. Και τη συγχαίρω από καρδιάς κι αυτήν. Κατά τα άλλα, όλα τα διλλήματα είναι τεχνητά. Ξεχάστε τα και γυρίστε στη δουλειά σας. Μη βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Σας παρακαλώ θερμά.

Πάντως για να μην τελειώσω με γκρίνια. Θα το πω ξανά. Όσοι διακριθήκατε, καλώς διακριθήκατε, το αξίζετε. Συγχαρητήρια.

Μην ανησυχείτε Magica το παρόν είναι χώρος αναψυχής για μένα που το γράφω κ ελπίζω κ για όσους μου κάνουν την τιμή κ το διαβάζουν.

Τα σχόλια δεν έγιναν για αντιπαράθεση,το αντίθετο εξέφρασαν την αποροία για τον κουρνιαχτό κ βέβαια την απογοήτευση για το " Τράβα στην κουζίνα σου" που σιγά μη φύγω δηλαδή από την κουζίνα μου που μου έχει δώσει καταξίωση, χρήματα,χαρά κ μόνο χαρά κ πάλι χαρά κ κόντρα χαρά.

Kitchen my love. :-)

Λυπάμαι μόνο που δεν το είχα συζητήσει προηγουμένως με την Μιραντολίνα γιατί εαν κ εφόσον μου το έλεγε θα συμφωνούσα κ εγώ κ εαν εξέφραζα την επιδοκιμασία μου στην ιδέα θα έπρεπε να την ακολουθήσω κ αυτό θα έκανα δηλαδή.

Μαθαίνουμε.:-)

Ἔστω, ὦ, Ἀθήναιε· τὸ ἄλλο δημοσίευμα, ὅμως, δὲν τὸ σχολιάσατε· τὴν ὥρα ποὺ ἐσεῖς ἀσχολεῖσθε μὲ τὸν Μότσαρτ καὶ τὸν Χάγιεκ, ἡ ἐπαναστατικὴ ἀριστερὰ προελαύνει (καὶ ἴσως καλὰ κάνει στὴν συγκεκριμένη περίπτωση) στὴν ἴδια τὴν ἀστικὴ κουζίνα σας! (Τελικῶς, τὸ «τράβα στὴν κουζίνα σου» εἶναι ἐπαναστατική διακήρυξη, ὄχι παῖξε-γέλασε!)

Αυτό με το μυαλό που ταξιδεύει με προβλημάτισε λίγο, αλλά μάλλον ως θετικό το εκλαμβάνω. Ιδιαίτερα μετά από την αφιέρωση αυτού του μικρού ύμνου- που αγνοούσα την υπαρξή του- και που τώρα δεν βλέπω την ώρα να τον αποκαταστήσω στην αυθεντική black metal εκδοχή.

Χμ..αποφεύγω τέτοια σχόλια - γι αυτό και δεν σας έγραψα καν ότι χάρηκα που είδα και το δικό σας όνομα, παρά την διαφωνία μου με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα από την εφημερίδα (κι επειδή επίσης αποφεύγω τα "σεντόνια", δεν αναλύω και εδώ, άλλωστε νομίζω από αναλύσεις χορτάσαμε).

Εν πάσει περιπτώσει, βλέποντας αυτό το "στην κουζίνα σου", αν όντως ειπώθηκε/γράφτηκε κάτι τέτοιο..έχω απλά να πω ότι χαίρομαι που μας μεταφέρετε λίγη από την ατμόσφαιρά της!
Καλημέρα:)

Καλλίμαχε: Συμφωνώ σχετικώς με τη δολοφονία των αστυνομικών. Δυστυχώς γιαυτούς τους δύστυχους, ή έπρεπε να πάνε στο χώμα ή στη φυλακή. Παρατηρω ότι είμαστε έτοιμοι να αρχίσουε να μοιρολογούμε τον αυτόχειρα εγκληματία.

Όσον αφορά στη δίαιτα,μου δώσατε ιδέα για post βεβαίως-βεβαίως, σα ευχαριστώ!

Snowflake, οι σκέψεις σας κ οι δικές σας κ του Τελαμώνα με έβαλαν σε...σκέψεις. Εαν καθίσω να το συζητήσω όμως θα δώσω έκταση σε κάτι που απο την αρχη πίστευα πως δεν την άξιζε.

Alberich,στην απορία σας για το εαν ένα μυαλό ταξιδιάρικο είναι θετικό ή όχι απαντά μια αρχαιολογικομαγειρική ιστορία που έχει σχέση με την μουσική. Θα σας τη διηγηθώ το βράδυ εαν κ δεν θα μου έκανε εντύπωση εαν την ξέρατε ηδη.Όσον αφορά στο άσμα, να το παίξετε στον Ξωτικό Jr.

Καταραμένη λογοκρισία !!! πάλι έκανες το θαύμα σου. Αθήναιε συγκινήθηκα ομολογώ διαβαζοντας για τους αδελφούς μας Αυστριακούς, το παιδί της τον Μότσαρτ και τις ωδίνες της Ευρώπης!!! Από την πολλή δε συγκίνηση, πήρα τα όρη και τα βουνά της ταλαίπωρης Ευρώπης και βρέθηκα περιπλανώμενος στα εδάφη της πατρίδας σου της Αρκαδίας. Τώρα που γράφω, έξω οι νιφάδες του χιονιού όλο και πυκνώνουν. Ο αέρας δυνατός αλλά οι ήχοι από τον Μότσαρτ στο στερεοφωνικό από τη 'Μικρή Νυκτερινή Μουσική'σε σόλ μείζονα δίνουν μιά αίσθηση μοναδική. Ελπίζω το ξημέρωμα να είμαι καλύτερα......

Εμείς, Άρτε μου, έχουμε σταματήσει να ελπίζουε ότι θα γίνεις ποτέ καλύτερα...

Add a comment

 

Links to this post:

<\$BlogBacklinkControl\$> <\$BlogBacklinkTitle\$> <\$BlogBacklinkDeleteIcon\$>
<\$BlogBacklinkSnippet\$>
posted by <\$BlogBacklinkAuthor\$> \@ <\$BlogBacklinkDateTime\$>

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>

About me

  • Αθήναιος
My profile

Links

Powered by Blogger
and Blogger Templates